Știri

9 mituri despre cartuse compatibile

Un cartuș reconstruit sau compatibil nu va funcționa pentru modelul meu de imprimantă.

La nivel mondial, sute de mii de oameni cumpără cartușe compatibile sau refabricate pentru tehnologia lor în fiecare zi. Nu contează ce marcă și model utilizați, puteți găsi acum pe piață un cartuș reconstruit sau compatibil pentru oricare dintre acestea.


Cartușele reparate sau compatibile nu ating cartușele OEM originale din punct de vedere al calității.

Desigur, pe piață pot fi găsite cartușe remanufacturate și compatibile, de o calitate diferită, unele dintre ele vor dezamăgi și vor îndepărta clienții, altele vor fi de vârf, deoarece procesul producției lor în fabrică respectă standardele internaționale de calitate ISO, precum și la producătorii de cartușe originale OEM. Calitatea cartușelor fabricate în conformitate cu standardele ISO este la un nivel ridicat și nu este inferioară calității cartușelor originale.

Cartușele reciclate sunt pur și simplu cartușele vechi reumplute.

Acest lucru nu este adevărat. Cartușele reciclate au trecut deja un ciclu de utilizare. Astfel de cartușe sunt curățate complet, dacă sunt detectate elemente deteriorate, acestea sunt înlocuite cu altele noi. Apoi, cartușele sunt umplute cu toner nou sau cerneală cu același brand care a fost folosit anterior. De asemenea, se înlocuiesc microcipurile, care sunt responsabile pentru interacțiunea corectă a imprimantei cu cartușul și oferă informații despre nivelul de toner sau de cerneală. La sfârșit, toate cartușele sunt testate pentru scurgeri de cerneală sau toner și sunt, de asemenea, testate pentru calitatea imprimării. Numai după aceea, cartușele testate sunt ambalate și trimise pe piață.

Cartușele renovate și compatibile folosesc toner sau cerneală veche.

Atât cartușele reconstituite, cât și cele compatibile sunt întotdeauna umplute doar cu toner sau cerneală nouă. Fiecare model de cartuș are propriul toner sau formulă de cerneală, astfel încât colectarea și reutilizarea tonerului sau a cernelii în cartușe este pur și simplu imposibilă. În plus, tonerul și cerneala uzate și murdare nu sunt reciclabile, deoarece pot deteriora cartușul și pot cauza probleme de imprimare.

Utilizarea cartușelor reconfigurate sau compatibile va deteriora imprimanta mea.

Acesta este unul dintre aceste mituri pe care producătorii de cartușe originale OEM fac tot posibilul pentru a sprijini și disemina, astfel încât clienții să cumpere mai multe consumabile scumpe. Cartușele sunt o unitate independentă. Este posibil ca cartușele defecte să nu imprime sau să scurgă, ceea ce poate necesita curățarea anumitor părți în imprimantă. Cu toate acestea, aceste defecte se aplică numai cartușului și nu pot fi dăunătoare pentru imprimantă. În plus, aceleași defecte pot apărea și în cazul cartușelor originale, precum și în cazul cartușelor re-fabricate și compatibile.

Cartușele reparate și compatibile nu au sau nu au o garanție limitată.

Producătorii mari și de renume de cartușe re-fabricate și compatibile oferă întotdeauna o garanție pentru produsul lor pentru o perioadă de aproximativ 1-1,5 ani, în funcție de modelul cartușului. Această perioadă de garanție este furnizată și de producătorii de cartușe originale. În unele cazuri, perioada de garanție pentru un cartuș refabricat sau compatibil poate chiar depăși perioada de garanție pe care producătorul o furnizează acestui model de OEM. În perioada de garanție, dacă din motive obiective nu sunteți mulțumit de calitatea tipăririi, aveți dreptul de a returna cartușul sau de a solicita înlocuirea produsului cu unul nou.

Cartușele recondiționate sau compatibile au randamente de imprimare mai mici.

Resursa de imprimare sau resursa de cartuș, în funcție de modelul cartușului, ar trebui să fie întotdeauna indicată pe ambalajul cartușului. În general, resursele de tipărire ale cartușelor originale, refabricate și compatibile ale aceluiași model sunt aproximativ aceleași. În unele cazuri, producătorii de cartușe compatibile oferă randamente mai mari pe unele modele. Nu contează dacă cumpărați un cartuș original, reconstruit sau compatibil, acordați întotdeauna atenție resursei de imprimare indicate și costului aproximativ al unei pagini de imprimare.


Revenirea cartușelor uzate către producătorii de produse originale (OEM) ajută la protejarea mediului, la fel cum cumpără cartușele recondiționate.

Doar un procent mic din cartușele folosite sunt reciclate de OEM și reutilizate. Majoritatea acestora sunt trimise la depozitele de deșeuri sau trimise spre procesare în țări terțe.

Cartușele originale sunt fabricate de producătorii de echipamente de birou din SUA.

Acest lucru nu este adevărat. Majoritatea cartușelor originale sunt produse nu de la producătorii OEM, ci de la fabricile partenere care au o licență specială pentru utilizarea mărcii. Marea majoritate a acestor fabrici partenere sunt situate în țări terțe.